Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

ΜΕ 300 EURO,ΔΙΕΝΥΣΕ 1700 KHM,ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ!!

O Κώστας Μαρτζέκης θα κάνει το γύρο της Ελλάδας περίπου 20 ημέρες, μόλις 300 ευρώ και μοναδικό μέσο: το ποδήλατό του.

Ο 31χρονος Κώστας θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου από το Βαρδάρη Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει γύρω στις 14 Αυγούστου, αφού πρώτα διανύσει 1.700 χιλιόμετρα και περάσει από τουλάχιστον 33 πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας. 

Κάθε μέρα υπολογίζει ότι θα ποδηλατεί απόσταση 80 χλμ-140 χλμ, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις προσωπικές αντοχές του.

Στο ποδήλατό του θα έχει εφόδια βάρους 15 κιλών, μεταξύ των οποίων υποκατάστατα γεύματος και ισοτονικά της εταιρείας Herbalife μια ευγενική χορηγία από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.fit-4-all.gr, για έκτακτες ανάγκες, ένα φαρμακείο και τη μικρή σκηνή, στην οποία θα διανυκτερεύει. Στο δρόμο, ελπίζει να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και να βρει έστω περιστασιακούς συνοδοιπόρους στην πορεία του, κυρίως ανάμεσα στους τουρίστες (σχεδόν αποκλειστικά ξένους), που γυρίζουν την Ελλάδα με ποδήλατο.

 «Κάνοντας τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, θέλω να δείξω πώς με πολύ λίγα χρήματα, 300 ευρώ στην περίπτωσή μου, μπορείς να διανύσεις χιλιάδες χιλιόμετρα και να γυρίσεις πολλά υπέροχα μέρη.
Πρώτος στόχος μου είναι, με άλλα λόγια, η διάδοση του ποδηλατικού τουρισμού. Ο δεύτερος λόγος του ταξιδιού μου είναι προσωπικός, ένα προσωπικό στοίχημα, θέλω να δω αν θα τα καταφέρω. 
Κι ο τρίτος είναι να γνωρίσω ανθρώπους και συνήθειες από όλα τα μέρη της Ελλάδας», υπογραμμίζει.
Γι' αυτό άλλωστε, παρέα του στο ταξίδι του θα είναι ο φωτογραφικός φακός, ώστε να αποτυπώσει διάφορες περιοχές της χώρας, σε ένα φωτογραφικό κολάζ-αφιέρωμα για όλη την Ελλάδα.
  
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Κώστας, με τη στήριξη της ποδηλατικής ομάδας BikeRespect και τεσσάρων χορηγών,είναι: Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Αμύνταιο- Καστοριά- ΄Αργος Ορεστικό- Κόνιτσα- Ιωάννινα- Άρτα- Αμφιλοχία- Αγρίνιο- Μεσολόγγι- Αντίρριο- Ρίο- Πάτρα- Αμαλιάδα- Πύργος- Κυπαρισσία- Καλαμάτα- Σπάρτη- Ναύπλιο- Αργος- Μυκήνες- Κόρινθος- Μέγαρα- Ελευσίνα- Χαλκίδα (οδική απόσταση 1.218 χλμ) κι από εκεί Πειραιάς-Μυτιλήνη και Αλεξανδρούπολη- Κομοτηνή -Ξάνθη- Καβάλα και Ασπροβάλτα,

προτού επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.Σου ευχόμαστε καλό δρόμο γεμάτο εμπειρίες.