Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η Αιτία των Ασθενειών

ΓΙΑΤΙ αρρωσταίνω?


Η Αιτία των Ασθενειών
Ίσως είναι δύσκολο να το πιστέψετε…αλλά



Εμείς σαν άνθρωποι δεν γερνάμε, δεν αρρωσταίνουμε και δεν κολάμε αρρώστιες.
Τα κύτταρα μας το παθαίνουν.  Η υγεία του σώματός μας εξαρτάτε από την υγεία των κυττάρων μας.  Άρα για να καθυστερήσουμε το γήρας, να περιορίσουμε τις ασθένειες και, να αποφύγουμε τις νόσους θα πρέπει να προστατέψουμε και να «ταΐσουμε» σωστά τα κύτταρά μας. Εάν βάζατε γάλα στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας θα «άρπαζε» ένα κρύωμα και θα σταματούσε να δουλεύει.
 
Από τι είναι φτιαγμένα τα κύτταρά μας;

Τα κύτταρα (πάνω) είναι φτιαγμένα από πολλά άτομα (δεξιά). Όταν αυτά τα άτομα είναι υγιή τα κύτταρα αναπαράγονται (δημιουργούν ένα ακριβές αντίγραφο) και διατηρούν το σώμα νέο, υγιές και χωρίς ασθένειες. Αυτό που κάνει ένα άτομο υγιές (δεξιά) είναι ότι έχει στην τροχιά γύρω του ένα ζευγάρι ηλεκτρόνια (κίτρινες τελείες).
Πως τα κύτταρα μας γερνάνε, αρρωσταίνουν και νοσούν;
Τα άτομα που τους λείπει ένα ηλεκτρόνιο (κίτρινες τελείες) δεν είναι απλά «κακά» από μόνα τους – καταστρέφουν και τα άτομα που βρίσκονται γύρω τους «κλέβοντας»
τα δικά τους ηλεκτρόνια. Ένα άτομο που του λείπει ένα ηλεκτρόνιο λέγεται Ελεύθερη Ρίζα. Οι ελεύθερες ρίζες τροποποιούν ή καταστρέφουν τα κύτταρα. Τα κύτταρα που πεθαίνουν και, αυτά που αντιγράφονται όντας κατεστραμμένα, είναι οι αιτίες για ή συνεισφέρουν σε πρόωρη γήρανση, ασθένειες και νόσους όπως καρκίνος, καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση και άλλα πολλά.

Από πού προέρχονται οι ελεύθερες ρίζες;
  • Κάπνισμα
  • Φάρμακα
  • Υδράργυρος στα θαλασσινά και τα σφραγίσματα
  • Στρες
  • Φαγητό
  • Αεροπορικά ταξίδια
  • Ήλιος
  • Πρόσθετα στις τροφές
  • Χλώριο στο
    πόσιμο νερό
  • Φυτοφάρμακα
  • Ακτινογραφίες

  • Μόλυνση του περιβάλλοντος
  • Άσκηση

Οι ελεύθερες ρίζες προέρχονται από την μόλυνση και υπάρχουν μέσα στην ατμόσφαιρα. Η μόλυνση της Κινας είναι δική μας μόλυνση.

Οι ελέυθερες ρίζες υπάρχουν στα φαγητά μας στον αέρα μας από τα εντομοκτόνα και τα φυτοφάρμακα.

Ένα τσιγάρο παράγει ένα τετράκης ελέυθερες ρίζες!
1.000.000.000.000.000.


Η λύση
Η λύση είναι τα αντιοξειδωτικά.
Τα αντιοξειδωτικά έχουν «έξτρα» ηλεκτρόνια (κίτρινες τελείες)
τις οποίες μπορούν να δώσουν στις ελεύθερες ρίζες
και να περιορίσουν έτσι τις  καταστροφικές τους επιπτώσεις.

Τα αντιοξιδωτικά είναι η άμυνα του σώματός σας απέναντι στις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Γι' αυτό είναι η άμυνά σας
ενάντια στη γήρανση και τις αρρώστιες.



Δείτε πώς τα αντιοξειδωτικά ουδετεροποιούν τις ελεύθερες ρίζες
και μειώνουν τον κίνδυνο της εμφάνισης των ασθενειών.
ΒΗΜΑ 1ο: Το αντιοξειδοτικό δίνει ένα από τα παραπανήσια
ηλεκτρόνια στην ελέυθερη ρίζα.


ΒΗΜΑ 2ο: Αυτό το άτομο πλέον είναι εξουδετερομένο. Η αλυσίδα της ελέυθερης ρίζας έχει σταματήασει εδώ. Αυτό μειώνει το ρίσκο των περισσοτέρων ασθαινιών και παθήσεων.

Από που προέρχονται τα αντιοξειδωτικά;


Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά.  Βρίσκονται και σε κάποιες άλλες τροφές, όπως ξηροί καρποί, έλαια, φασόλια κτλ. Η έρευνα δείχνει ότι τα οργανικά προϊόντα έχουν μεγαλύτερη συσσώρευση αντιοξειδωτικών από τα προϊόντα που καλιεργούνται με φυτοφάρμακα.


Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται επίσης σε υψηλής ποιότητας συμπληρώματα βιταμινών που συστήνονται από τις αρμόδιες αρχές γιατί οι περισσότεροι ενήλικες δεν τρώνε τις σωστές τροφές ή δεν ταϊζουν σωστά τα κύτταρά τους.


Προειδοποίηση για τη χρήση συμπληρωμάτων!


Δεν είναι όλα τα συμπληρώματα ευεργετικά.  Πρέπει να απορροφόνται από το σώμα σας. Όπως μπορείτε να δείτε από την ακτινογραφία (κάτω δεξιά), αυτά τα συμπληρώματα, που είναι μίας γνωστής εταιρείας, δε θα σας προσέφεραν τίποτα.  Είναι ακόμα αδιάλυτα στο έντερο.


Τα συμπληρώματα θα πρέπει επίσης να περιέχουν πολλούς τύπους αντιοξειδωτικών, συνδυασμένων σωστά.  Συστήνεται να διαβάσετε το φυλλάδιο "Τι κάνουν για μένα οι βιταμίνες και τα μέταλλα;" πριν αγοράσετε ή πάρετε συμπληρώματα βιταμινών.
Πλήρη αναδημοσίευση από 
wcoach.blogspot.com

Αντιγήρανση- Αθλητισμός-Διατροφή
Να επισκέπτεστε καθημερινά το blog μας και να το λέτε!
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου