Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Είστε Ό,τι Τρώτε, Ό,τι, Πίνετε, Ό,τι Αναπνέετε και Ό,τι Σκέπτεστε...


Το υπερβολικό βάρος ασκεί πίεση στην καρδιά, τους πνεύμονες, τις αρθρώσεις, το πεπτικό σας σύστημα... Επηρεάζεται ολόκληρος ο οργανισμός σας, η αντοχή σας μειώνεται, και τελικά μειώνεται το προσδόκιμο ζωής σας! Καιρός για μια νέα προσέγγιση, ένα σύστημα που να λειτουργεί. Κατ' αρχήν πάρτε την απόφαση ότι πρόκειται να αλλάξετε. Δεν θα είστε μόνοι στην προσπάθεια.


Ακολουθήστε πιστά τις παρακάτω γενικές οδηγίες και δείτε να φεύγουν τα ( Tικ )από τα κουτάκια σας! (βλ.Εδώ)


  • Παλιές συνήθειες 
Τις πρώτες εβδομάδες, αντικαταστήστε τις παλιές σας συνήθειες ενώ θα εκπαιδεύετε ξανά τον οργανισμό σας, δείξτε υπομονή, δώστε στον οργανισμό σας χρόνο να προσαρμοσθεί στις θετικές αλλαγές που θα κάνετε.


  • Επίμονο αίσθημα πείνας
Τι είναι πείνα; Είναι η έλλειψη των θρεπτικών συστατικών, που απαιτεί ο οργανισμός σας για να διατηρήσει την υγεία του.
Μια ισορροπημένη, πυκνή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή μπορεί να εξαλείψει την πείνα και θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι το σάκχαρο σας θα παραμείνει σταθερό καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, παρέχοντας σταθερή απελευθέρωση ενέργειας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν αποκτήσετε μια «ρουτίνα παροχής καυσίμων». Γεμίστε το πρωί με ένα πλούσιο πρωινό. Το μεσημέρι να φάτε το μεγαλύτερο γεύμα σας για να σας «κρατήσει» μέχρι αργά το απόγευμα και το βραδινό να είναι το μικρότερο σας γεύμα για να μην κοιμηθείτε με γεμάτο στομάχι.


  • Ισορροπημένο καύσιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Μην αγοράζετε ΟΛΕΣ τις επεξεργασμένες και κατεργασμένες τροφές (κονσέρβες, έτοιμο φαγητό, γρήγορο φαγητό), τα θρεπτικά συστατικά που σας παρέχουν είναι χαμηλής ποιότητας και δεν αξίζουν θέση στα ράφια σας!
Γεμίστε το ψυγείο σας με φρέσκα λαχανικά, της εποχής, και σαλάτες, το χρώμα είναι το κλειδί - όσο πιο πολλά τα χρώματα που περιέχει το κάθε σας γεύμα, τόσο περισσότερα τα θρεπτικά συστατικά που παίρνετε. Να γνωρίζετε ότι τα φρούτα περιέχουν πολλά σάκχαρα, άρα υπερβολικές ποσότητες θα προκαλέσουν διαταραχή στο σάκχαρο του αίματος σας. Οι καλύτερες επιλογές είναι τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα, που αποδεσμεύουν τις θερμίδες με αργό ρυθμό.

  • Ενυδάτωση
Αν δεν αντικαθίσταται ότι χάνεται με την εκπνοή, τον ιδρώτα και τα ούρα, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι ένας οργανισμός που περιέχει κατά 70% νερό θα λειτουργεί κανονικά. Αν τα φυτά δεν ποτίζονται πεθαίνουν. Έτσι, έξι φορές την ημέρα, να αναπληρώνετε τα υγρά του οργανισμού σας με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Ο καφές και το τσάι δεν μετράνε, μάλιστα περιέχουν την αντίθετη διουρητική δράση, δηλ. απομακρύνουν το νερό, επομένως μειώστε τα και νοιώστε την διαφορά. Το γάλα είναι καλό, ιδιαίτερα το κατσικίσιο, οπότε να πίνετε!

Tips:
Γεμίστε το ψυγείο σας με φρέσκα λαχανικά και σαλάτες εποχής. Το χρώμα είναι το κλειδί - όσο περισσότερα τα χρώματα που αποτελούν το κάθε σας γεύμα, τόσο περισσότερα τα θρεπτικά συστατικά που θα σας ωφελήσουν.



Αντιγήρανση-Ευεξία-Διατροφή-Αθλητισμός
www.fit-4-all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου