Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Η φιλοσοφία της πολιτιστικής μας επανάστασης


“Μερκούρεια” 2011

Αφοσιωμένος στην αποκέντρωση της Τέχνης, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιμένει να τιμά το έργο ζωής της οραματίστριας Μελίνας Μερκούρη, επενδύοντας στην προβολή του πολιτιστικού πλούτου της χώρας και του τόπου μας, καθώς και στην καλλιτεχνική καλλιέργεια των πολιτών. Για 17η συνεχή χρονιά τα “Μερκούρεια” παραμένουν ο μεγαλύτερος θεατρικός θεσμός στη βόρεια Ελλάδα, και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών δεσμεύεται για μια ακόμη άρτια διοργάνωση. Από τις 21 έως και τις 31 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα απ’ όλη τη χώρα, καθώς και τα δικά μας Δημοτικά Θέατρα Συκεών και Νεάπολης, συγκεντρώνονται στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών παρουσιάζοντας τις 9 καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν. -->

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κρίση δεν αποτελούν για τη δημοτική αρχή άλλοθι υποβάθμισης των πολιτιστικών της δράσεων, αφού έτσι κι αλλιώς έχει αποδείξει την έμφαση που δίνει στη χρηστή οικονομική διαχείριση και τη στήριξη προσιτών σε όλους παραγωγών, απορρίπτοντας λογικές σπατάλης και εκμετάλλευσης.
Είναι σε θέση να επιμένει στην ποιότητα, μειώνοντας μάλιστα και τις τιμές των εισιτηρίων, προσφέροντας έτσι σε όλο το θεατρόφιλο κοινό την ευκαιρία να ψυχαγωγηθεί και να απολαύσει ένα υπέροχο θεατρικό καλοκαίρι. «Μια πράξη ξεκινά από μια ευχή, και για εμάς τα “Μερκούρεια” είναι ευχή ζωής. Ένα μυστηριώδες πάθος που ανανεώνεται και εκπλήσσει, με εμπειρίες που σχηματίζονται σε νέες μορφές κάθε φορά.
Ο κυρίαρχος θεσμός που θεμελίωσε την πολιτιστική πίστη στο δήμο μας παραμένει φλόγα άσβεστη, με ενθύμηση του κάθε βήματος στον ενδιαφέροντα δρόμο του μέχρι σήμερα, 17 χρόνια μετά. Το φωτεινό και ανυπόμονο ξεκίνημα, τη σταθερότητα στον προσανατολισμό μας, την απόδειξη της εκτίμησής μας στους έντιμους «υπηρέτες» του ποιοτικού Θεάτρου, την αλήθεια που δεν προδώσαμε ποτέ απέναντι στους πιστούς θεατές και συνοδοιπόρους συμπολίτες μας», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στο μήνυμά του, και προσθέτει: «Κι αν δυσκολίες σκιάζουν τώρα τη χώρα μας, είναι παράλληλα στιγμή δικαίωσης της αιώνιας Ελληνίδας. Ξέρουμε, όπως ήξερε κι η Μελίνα, ότι το πεπρωμένο μιας ελεύθερης, δημοκρατικής και αξιοκρατικής χώρας πρέπει να είναι η ένταξη του πολιτισμού ως στάσης ζωής στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στην πολιτική σκέψη, στην κοινωνική δράση. Τα “Μερκούρεια” είναι η φιλοσοφία της πολιτιστικής μας επανάστασης…» Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” (οδός Καρόλου Κουν, Δενδροφυτεία Δ.Ε. Συκεών), χωρητικότητας 2.500 θεατών, και θ’ αρχίζουν στις 9 το βράδυ.


Αντιγήρανση-Ευεξία-Διατροφή-Αθλητισμός
www.fit-4-all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου