Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιες είναι οι διατροφικές διαφορές ανάμεσα στο αγελαδινό γάλα και στο γάλα σόγιας;




Το γάλα που προέρχεται από θηλαστικά περιέχει κ£ λακτόζη, αντίθετα με το γάλα σόγιας. Για ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στη λακτόζη, το γάλα σόγιας προφέρει μία ιδανική εναλλακτική λύση. Υπάρχουν πολλές άλλες διαφορές, μεταξύ των οποίων: το γάλα σόγιας έχει περίπου τα μισά λιπαρά (και τις μισές θερμίδες) από το γάλα αγελάδας. Το γάλα σόγιας περιέχει ίνες, ενώ το αγελαδινό όχι, το γάλα σόγιας έχει το ένα τέταρτο της περιεκτικότητας σε άλας σε σύγκριση με το γάλα αγελάδας και το γάλα σόγιας δεν περιέχει χοληστερόλη. Το γάλα αγελάδας παρέχει μεγαλύτερα επίπεδα αμινοξέων από το γάλα σόγιας και οι κατασκευαστές προσθέτουν ασβέστιο στο γάλα σόγιας γιατί έχει πολύ λίγο. Τέλος το «γάλα» σόγιας δεν είναι καν γάλα, είναι ένα ρόφημα που προέρχεται από φυτό!




Αντιγήρανση-Ευεξία-Διατροφή-Αθλητισμός-Δίαιτα
www.herb-eshop.com
www.fit-4-all.gr