Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Υγιεινές συμβουλές διατροφής και πώς να τις εφαρμόσετε.

Ακολουθήστε μας στο Twitter , Facebook.


Πώς να εφαρμόσετε μία καλή διατροφική συμβουλή?


Έχετε ξανακούσει τις περισσότερες διατροφικές συμβουλές, αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο να γνωρίζετε πώς να τις εφαρμόσετε στην καθημερινή σας διατροφή


symboules diatrofis

H Susan Bowerman έρχεται με μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε στην πράξη αυτή τη διατροφική γνώση.

Διατροφικές συμβουλές:

1. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Είναι βολικό να τρώτε φρούτα και λαχανικά.  Κρατήστε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας σας και κόψτε λαχανικά σε ένα ράφι στο ψυγείο σας.  Εάν η προετοιμασία τους είναι πολύ χρονοβόρα, μπορείτε να έχετε προκομμένα φρούτα και λαχανικά έτοιμα προς κατανάλωση.  Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά είναι θρεπτικά και εύκολη λύση – μπορείτε να προσθέσετε κατεψυγμένα φρούτα στα πρωτεϊνούχα ροφήματα (αν χρησιμοποιείτε) ή αποψύξτε τα και ανακατέψτε τα με γιαούρτι, τυρί cottage ή ζεστά δημητριακά βρώμης.

2. Μειώστε την πρόσληψη λιπαρών
Επιλέξτε χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα- γάλα, τυρί cottage, γιαούρτι – αντί εκείνων που είναι πλήρη σε λιπαρά, και επιλέξτε τα ψάρια και τα πουλερικά πιο συχνά από ότι το λιπαρό κόκκινο κρέας.
Επιπλέον λίπη – σως, σάλτσες, μαγιονέζα, βούτυρο, μαργαρίνη – προσθέτουν λιπαρά πολύ άμεσα, οπότε να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο ή να βρείτε εναλλακτικές λύσεις με χαμηλότερα λιπαρά.
Και προσέξτε για «κρυμμένα λίπη» - υπάρχει αφθονία λίπους κρυμμένη στα τρόφιμα όπως στα επιδόρπια, πρόχειρα φαγητά, ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

3. Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης
Μεγάλο μέρος της ζάχαρης που παίρνουμε προέρχεται από τα ποτά, οπότε επιλέξτε νερό ή τσάι χωρίς θερμίδες όσο το δυνατόν συχνότερα, και περιορίστε την πρόσληψη χυμών από φρούτα.
Αν το σκέτο νερό δεν σας αρέσει, προσθέστε μία φέτα λεμόνι ή λάιμ ή μία σταγόνα από Συμπυκνωμένο Χυμό Αλόης για γεύση.
Αφήστε τα φρούτα να πάρουν τη ξέση των επιδορπίων και περιορίστε τα προ-ζαχαρούχα τρόφιμα που αγοράζετε.

4.  Να τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μεγάλες πηγές φυτικών ινών, και όταν επιλέγετε να τρώτε ένα φρούτο ή λαχανικό σε κάθε γεύμα ή σνακ, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου σας για πρόσληψη ινών καθημερινά.
Φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι επίσης καλές πηγές φυτικών ινών – δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά φασόλια από κονσέρβα σε σούπες και σαλάτες.
Επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης – όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, κινόα, το κεχρί – και τροφές ολικής αλέσεως (100% ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, δημητριακά) και όχι την εκλεπτυσμένη «λευκή» έκδοση αυτών, προκειμένου να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών.

5. Προσέξτε την πρόσληψη αλατιού
Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν πολύ περισσότερο αλάτι από τα επεξεργασμένα τρόφιμα από ότι από την αλατιέρα – έτσι, ένα πρώτο βήμα είναι να τρώτε τα περισσότερα τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φυσική τους κατάσταση.
Περιορίστε τα επεξεργασμένα κρέατα τα οποία είναι συχνά φορτωμένα με αλάτι και καταφύγετε στα νωπά κρέατα και πουλερικά που από φύση τους περιέχουν πολύ λίγο.
Τα βότανα, τα μπαχαρικά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα εσπεριδοειδή προσθέτουν γεύση χωρίς αλάτι – και μπορείτε να πάρετε μία διατροφική ώθηση.




Σας φάνηκε χρήσιμο το άρθρο? Στείλτε το με email στους φίλους σας.
Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου