...το Μαγειριμά στο Σπίτι
Πριν 50 χρόνια το φαγητό μας ήταν πολύ πιο φυσικό. Χωρίς μικροκύματα, έτοιμα γεύματα και αλυσίδες γρήγορου fast-food.
Το φυσιολογικό ήταν η μαγειρική στο σπίτι - εποχιακό φαγητό, πιο βιολογικό και προετοιμασμένο άμεσα. Η διαδικασία του φαγητού ήταν πολύ απλούστερη, οι άνθρωποι δεν βομβαρδίζονταν με όλες τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις κι έτσι δεν υπήρχε ο φόβος για το τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να καταναλώνεται. Σε αντίθεση, πόσες φορές καθίσατε για να πάρετε ένα γεύμα και κοιτάζοντας το πιάτο σας σκεφτήκατε: «θα έπρεπε να τρώω περισσότερα λαχανικά» ή «αυτό το πιάτο περιέχει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα
λιπαρών/θερμίδων/υδατανθράκων»; Πιστεύετε πως η γιαγιά σας σκεφτόταν έτσι; Ασφαλώς και όχι. Το φαγητό ήταν για βρώση και όχι για ανάλυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου