Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

5-7 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

5-7 μερίδες κάθε μέρα; 

Μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά εάν τα κόψετε σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς θα δείτε ότι μπορείτε να τα καταφέρνετε εύκολα κάθε μέρα.

Πρωινό:Ένα Σέικ Formula 1 της Herbalife, αναμεμειγμένο με ένα ή δύο κομμάτια φρούτων. Οι μπανάνες αποτελούν πάντοτε μία εύκολη και νόστιμη προσθήκη. Για να έχετε, όμως, και ποικιλία, δοκιμάστε φράουλες, μούρα ή μάνγκο (χρησιμοποιήστε μάνγκο κονσέρβας εάν δε μπορείτε να βρείτε φρέσκο) ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ: 1

Πρωινό/Απογευματινό Σνακ:Ένα κομμάτι φρούτου, φέτες καρότου ή φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με γιαούρτι (χωρίς προσθήκη γλυκαντικών), αποτελούν υγιεινά και νόστιμα σνακ τα οποία σας κρατούν σε ασφαλή απόσταση από το ανθυγιεινό «τσίμπημα» μεταξύ των γευμάτων. 
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ: 2 (ένα το πρωί και ένα το απόγευμα)

Μεσημεριανό: Οι σαλάτες είναι ιδανικές διότι μπορείτε να ρίχνετε μέσα πολλά διαφορετικά λαχανικά όπως μαρούλι ή φρέσκο σπανάκι, τομάτες, αγγούρι, αβοκάντο, μανιτάρια, πιπεριές, πράσινα φασολάκια. Διαφορετικά, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα σάντουιτς με το αγαπημένο σας πολύσπορο ψωμί και κάποια ποσότητα πρωτεϊνών για να μπορέσετε να διατηρήσετε σταθερά τα ενεργειακά σας επίπεδα. 
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ: 2

Δείπνο: Οι πιθανές επιλογές λαχανικών για το δείπνο είναι πραγ-
ματικά ατελείωτες. Δοκιμάστε μία υπέροχη πολύχρωμη ποικιλία
βραστών, ελαφρά τσιγαρισμένων (με λίγο λάδι) ή ακόμα και
ωμών λαχανικών. Ανεξάρτητα από το αν συνοδεύουν το γέυμα
σας ή αποτελούντο κύριο πιάτο σας, όσα περισσότερα λαχανικά
τρώτε τόσο το καλύτερο.    *
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ: 2

ΣΥΝΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ: 7