Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ




  • Χρησιμοποιείστε το γκριλ, το φούρνο ή μαγειρέψτε στον ατμό - το τηγάνισμα και το ψήσιμο μέσα στο λίπος είναι οι λιγότερο υγιεινοί τρόποι προετοιμασίας του φαγητού
  • Αντικαταστήστε τη μαργαρίνη, το βούτυρο και το λαρδί με ελαιόλαδο ή canola
  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις σάλτσες οι οποίες συνήθως είναι γεμάτες
λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη
  • Μειώστε την ποσότητα αλατιού και χρησιμοποιείστε στη θέση του μία ποικιλία από φρέσκα βότανα και μυρωδικά, είναι πολύ πιο υγιεινά και προσδίδουν στο φαγητό μοναδική γεύση
  • Το ψωμί είναι καλό αλλά με μέτρο, προτιμήστε ένα πιο υγιεινό ολικής αλέσεως ή ψωμί από αλεύρι αλεσμένο στο μύλο, από βρώμη ή σίκαλη
     
    Ακολουθήστε μας στο Twitter , Facebook.
    Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου