ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
- Χρησιμοποιείστε το γκριλ, το φούρνο ή μαγειρέψτε στον ατμό - το τηγάνισμα και το ψήσιμο μέσα στο λίπος είναι οι λιγότερο υγιεινοί τρόποι προετοιμασίας του φαγητού
- Αντικαταστήστε τη μαργαρίνη, το βούτυρο και το λαρδί με ελαιόλαδο ή canola
- Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις σάλτσες οι οποίες συνήθως είναι γεμάτες
λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη
- Μειώστε την ποσότητα αλατιού και χρησιμοποιείστε στη θέση του μία ποικιλία από φρέσκα βότανα και μυρωδικά, είναι πολύ πιο υγιεινά και προσδίδουν στο φαγητό μοναδική γεύση
- Το ψωμί είναι καλό αλλά με μέτρο, προτιμήστε ένα πιο υγιεινό ολικής αλέσεως ή ψωμί από αλεύρι αλεσμένο στο μύλο, από βρώμη ή σίκαλη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου