Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η Περιφέρεια της Μέσης που Φαρδαίνει

Γιατί είμαστε υπέρβαροι και τι θα κάνουμε γι' αυτό;  


Γιατί είμαστε υπέρβαροι;


Η τεχνολογία μειώνει την φυσική άσκηση. Σε μια εποχή σύγχρονης τεχνολογίας δεν χρειάζεται να ασκούμαστε - μπορούμε να πάρουμε το ασανσέρ αντί να ανεβούμε με τις σκάλες, να οδηγήσουμε αντί να περπατήσουμε μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς μας, να χρησιμοποιήσουμε το πλυντήριο πιάτων για να πλύνουμε τα πιάτα, την μηχανή του γκαζόν αντί να κουρέψουμε οι ίδιοι το χορτάρι, το τηλεκοντρόλ από την άνεση της πολυθρόνας μας κτλ.

Καθώς οι δραστηριότητές μας γίνονται λιγότερες, οι εργάσιμες ώρες μας αυξάνονται, τα μηχανήματα μας βοηθούν και η περιφέρεια της μέσης μας συνεχίζει να φαρδαίνει.

Η αυξημένη ευμάρεια οδηγεί στην υπερκατανάλωση.



Διαθέτουμε περισσότερο εισόδημα για κατανάλωση από ποτέ. Έχουμε περισσότερες επιλογές. Δελεαστικές μυρωδιές τροφίμων μας βάζουν σε πειρασμό σε κάθε γωνία. Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το ότι υπερκαταναλώνουμε.

Τα μεγέθη των μερίδων είναι πια τεράστια.

Μας πουλάνε γεύματα «υψηλής αξίας» επειδή θέλουμε αξία. Οι υπερμεγέθεις μερίδες έχουν φθάσει και στην Ευρώπη από την Αμερική και φαίνεται ότι, τουλάχιστον για την ώρα, ήρθαν για να μείνουν. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, το πόπκορν... Στην δεκαετία του 1950 μπορούσε κανείς να αγοράσει ένα σακουλάκι πόπκορν που περιείχε 174 θερμίδες. Σήμερα, ο κινηματογράφος της γειτονιάς σας μπορεί να σας σερβίρει πόπκορν με βούτυρο σε έναν κουβά, που περιέχει 1700 θερμίδες.

Γεμίζουμε «κακούς» υδατάνθρακες και πρόχειρο φαγητό. Το πρόχειρο φαγητό είναι φθηνό, έχει ωραία γεύση, και, κυρίως, διαφημίζεται πολύ. Επίσης, από τότε που μας είπαν ότι πρέπει να τρώμε περισσότερους υδατάνθρακες, όταν ήταν της μόδας οι χαμηλές σε λιπαρά δίαιτες, γεμίζουμε τον οργανισμό μας με κακούς υδατάνθρακες - ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, πατάτες κτλ.

Αρνούμαστε το βάρος μας;

Σύμφωνα με  έρευνα της Herbalife, οι μέσες των Ευρωπαίων φαρδαίνουν, αλλά ακόμη πιστεύουν ότι θα είναι πιο αδύνατοι σε πέντε χρόνια!

Η Herbalife συνεργάσθηκε με την AC Nielson, την κορυφαία εταιρεία έρευνας αγοράς στον κόσμο, για να σας μεταφέρει τις πληροφορίες από τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις όσον αφορά στη διατροφή. Τα αποτελέσματά μας θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε πελάτες με τη μεγαλύτερη κατανόηση των αναγκών τους. Απλά ρίξτε μια ματιά σε κάποια από τα ευρύματα, που ανακαλύψαμε... και εντυπωσιάστε τους υποψήφιους και σημερινούς πελάτες σας με τις γνώσεις ειδικού που αποκτήσατε!

Ανακαλύψαμε ότι:

•Κατά μέσον όρον, το 65% των ατόμων πιστεύουν ότι είναι υπέρβαροι τώρα αλλά μόνο το 37% πιστεύουν ότι θα είναι υπέρβαροι σε πέντε χρόνια.

•Στις ΗΠΑ, το 26% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είναι περισσότερο από 20% βαρύτεροι από το ιδανικό τους βάρος - σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 14% για τους Ευρωπαίους

•Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι μεγάλες μερίδες και η έλλειψη άσκησης είναι οι κύριοι λόγοι για το ότι είναι υπέρβαροι, ενώ οι Ευρωπαίοι δίνουν περισσότερη έμφαση στην ανθυγιεινή διατροφή.

•Διεθνώς, τα τελευταία πέντε χρόνια υπάρχει μια τάση να καταναλώνονται λιγότερα γεύματα με την οικογένεια, εξαιτίας της οικογενειακής κατάστασης, της εργασίας και της έλλειψης χρόνου.

•Το πρωινό θεωρείται γενικά το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας σε όλη την Ευρώπη.

•Το στρες θεωρείται πολύ σημαντικό αίτιο της υπερκατανάλωσης φαγητού.

Η Λύση
Φόρμουλα 1 - Όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός υγιεινού και ισορροπημένου γεύματος σε ένα ρόφημα χαμηλών θερμίδων, που ετοιμάζεται εύκολα και άνετα. Ο απλός τρόπος για να ελέγξετε το βάρος σας!

Συμπλήρωμα Πρωτεΐνης σε Σκόνη - Η ιδανική προσθήκη στο ρόφημά σας Φόρμουλα 1. Σας βοηθά να ικανοποιήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε πρωτείνες, ενώ θα χαλιναγωγείτε την πείνα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου