Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΑΧΑΙΝΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δυσμενή επίδραση φαίνεται ότι έχει η στρατιωτική θητεία στα σωματομετρικά και βιοχημικά χαρακτηριστικά των στρατιωτών , καθώς τα αποτελέσματα μελέτης δείχνουν αύξηση του σωματικού βάρους, του λίπους, της χοληστερίνης και της γλυκόζης μετά από ένα χρόνο παραμονής στο στράτευμα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που έκανε το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Η έρευνα αφορούσε 165 νεοσύλλεκτους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου το 2009.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης μετά από ένα χρόνο θητείας παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση σε όλα τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δείγματος των στρατιωτών


Το σωματικό τους βάρος αυξήθηκε σχεδόν 3 κιλά , το ποσοστό λίπους αυξήθηκε από 15,7 ±7% σε 18,3±6,9% και η περιφέρεια μέσης από 82,6 ±11 εκατοστά στα 84,9±11,3. Αντίστοιχη αύξηση σημειώθηκε στην ολική χοληστερόλη (από 147,1± 28,1 σε 159,7±28,6 mg/dL) και στη γλυκόζη ( από 82,3±9,3 σε 84,2± mg/dL) χωρίς όμως να ξεπεράσουν τα ανώτατα όρια.


Οι επιστήμονες αναζητούν τα αίτια αυτών των αυξήσεων, αλλά θεωρούν ότι πιθανότερη αιτία των δυσμενών μεταβολών είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής

Για αυτό προσοχή στην καθημερινή διατροφή μας

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου