Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η ζέστη… παχαίνει???


Με τα πρώτα κρύα έχετε συνηθίσει να ανάβετε το καλοριφέρ ή το τζάκι και να χουχουλιάζετε στον καναπέ, βλέποντας τηλεόραση ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Ίσως θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες, γιατί η ζέστη… παχαίνει.

Αυτό ισχυρίζονται μελετητές σε νέα τους έρευνα, που δημοσιεύει η Daily Mail, σύμφωνα με την οποία πρακτικά η ζέστη σας χαλαρώνει και επειδή δεν κρυώνετε δεν υπάρχει λόγος να κάψετε και θερμίδες.

Εάν το σώμα σας είναι ήδη ζεστό αυτό σημαίνει πως ο λιπώδης ιστός έχει τεθεί ήδη σε ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας. Βέβαια, στα νεογέννητα μωρά αυτή η διαδικασία κάνει καλό, αλλά, όπως αναφέρει και η έρευνα, δεν έχει θετικά αποτελέσματα για τους ενήλικες.
Επικεφαλής της έρευνας δήλωσε: «Η αύξηση του χρόνου που δαπανάτε σε εσωτερικούς χώρους, η ευρεία πρόσβαση προς την κεντρική θέρμανση και τον κλιματισμό, καθώς και η όλο και πιο έντονη επιθυμία σας να βρίσκεστε καθημερινά σε χώρο με αρκετή ζέστη, συμβάλλουν στον περιορισμό του φάσματος των θερμοκρασιών που βιώνετε στην καθημερινή ζωή σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνετε ο χρόνος που το σώμα σας βρίσκεται σε ένα ήπιο θερμικό περιβάλλον, που σημαίνει ότι καίτε λιγότερη ενέργεια. Έτσι, θα υπάρχουν σταδιακά επιπτώσεις στο σωματικό σας βάρος».

Ένας συγγραφέας της μελέτης είπε: «Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες τον χειμώνα στα κτίρια θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, καθώς και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Products Herbalife Greece
www.fit-4-all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου