Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΠΕΣΤΟ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΕ ΦΕΤΑ

Το φαγητό δεν είναι μόνο καθημερινή μας ανάγκη.

Είναι και διασκέδαση και ένας καλός τρόπος να βρεθείς και να πεις δυο κουβέντες με φίλους. Βεβαία και χώρος δημιουργίας και ανάδειξης ταλέντου για κάθε επιδόξου σεφ. Από τις σελίδες του blog μας, έχετε βρει χρήσιμα άρθρα για δίαιτα, αδυνάτισμα, ευεξία και χρήσιμα tips διατροφής. Σήμερα θα δούμε κάτι διαφορετικό.

Μια συνταγή για Pesto που μπορεί να συνοδέψει πολλά πιάτα σας.

Πέστο αλλά Ελληνικά - με φέτα.

Εύκολα,νόστιμα,γρήγορα και υγιεινά....


Υλικά 

  • 1 φλ. φρέσκο βασιλικό 
  • 2 σκελίδες σκόρδο-πολτοποιημένο 
  • 1/4 φλ κουκουνάρι ή καρύδια 
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο 
  • 100-150γρ τυρί φέτα κομμένο σε μικρούς κύβους 
  • αλάτι 
  • φρεακοτριμμένο πιπέρι 
  • Ζυμαρικά της αρεσκείας σας-βρασμένα


 Εκτέλεση 

Βάζουμε το βασιλικό,το σκόρδο,το κουκουνάρι ή καρύδια στο μπλέντερ
.Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα,σχέτικα πήχτο σαν πάστα. Αλάτι-πιπέρι, ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά ανακτεύοντας να πάει παντού και τέλος προσθέτουμε τους κύβους φέτας.
Εναλλακτικά αν δεν μας αρέσει η φέτα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με τριμμένη παρμεζάνα.




Tips :
Την σάλτσα πέστο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλα πιάτα όπως σαλάτες,ψάρι,θαλασσινά,μπρουσκέτες,mozzarella και πάει λέγοντας!


Pesto sause αλα Ελληνικά


Την συνταγή μας την έδωσε η καλή μας φίλη Πηνελόπη Πινετίδου.
Συνταγές και άλλα μπορείτε να δείτε στην σελίδα της στο Facebook My-cooking-by-Penelope

Την ευχαριστούμε θερμά.