Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αμινοξέα

Είστε φτιαγμένοι από αμινοξέα. Αυτές οι οργανικές ουσίες είναι τα βασικά δομικά συστατικά της ζωής που συνδέονται σε αλυσίδες πεπτιδίων και πολυπεπτιδίων για να δημιουργήσουν πρωτεΐνες που θα αποτελέσουν μύες, όργανα, τον εγκέφαλο και άλλα κομμάτια του σώματός μας. Δεν είναι περίεργο που η καλή υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανεφοδιασμό του σώματος τακτικά και επαρκώς με τα απαραίτητα αμινοξέα.
Το σώμα χρησιμοποιεί περίπου 20 σταθερά αμινοξέα σε αμέτρητους συνδυασμούς για να συνθέσει δεκάδες χιλιάδες πρωτεΐνες για να σχηματιστεί. Επίσης, εκατοντάδες μη-πρωτεϊνικά αμινοξέα βρίσκονται στη φύση, παίζουν σημαντικούς ρόλους όπως αυτό του νευροδιαβιβαστή GABA. Επιπλέον, πολά αμινοξέα χρησιμοποιούνται για να συντεθούν άλλα μόρια. Η τρυπτοφαίνη είναι για παράδειγμα ο προάγγελος του νευροδιαβιβαστή "σεροτονίνη".
Κάτι που είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τα αμινοξέα αν έχετε μικρά παιδιά είναι ότι, τα μη απαραίτητα αμινοξέα, η κυστεΐνη, η ταυρίνη η ιστιδίνη και η αργινίνη είναι ημι-απαραίτητα αμινοξέα διότι τα σώματά τους δεν έχουν αναπτύξει πλήρως ακόμα την ικανότητα να συνθέτουν αυτά τα μόρια. Τα μη-απαραίτητα αμινοξέα μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, το συμπλήρωμα αργινίνης είναι γνωστό για την αύξηση της παραγωγής νιτρικού οξειδίου από το σώμα, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει την αύξηση της χολυστερίνης και προστατεύει από καρδιαγγειακές νόσους. Γι' αυτό το συμπλήρωμα αμινοξέων είναι πλέον προτεραιότητα για την βελτιστοποίηση της υγείας μας.
Aminoksea

Χαρακτηριστικά:
βασικά δομικά συστατικά των μυών
κάποια φτιάχνονται από τον ίδιο τον οργανισμό μας, άλλα πρέπει απλά να τα πάρουμε από τη διατροφή μας ή από συμπληρώματα
τα αμινοξέα που δεν μπορούν να συντεθούν ονομάζονται απαραίτητα και πρέπει να τα παίρνουμε από τις τροφές μας
στα απαραίτητα αμινοξέα περιλαμβάνονται η λυσίνη, φαινυλαλανίνη, τρυπτοφαίνη, αργινίνη, ιστιδίνη
τα μη απαραίτητα αμινοξέα περιλαμβάνουν την αλανίνη, ασπαραγγίνη, ασπαρτάτη, κυστεΐνη, γλουταμίνη, γλυκίνη και την προλίνη

Η διατροφή είναι απαραίτητη για όλους

Ακολουθήστε μας στο Twitter , Facebook. Μοιράστε αυτό άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου