Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Πώς να διαλέξετε και να καθαρίσετε ένα αβοκάντο

Σε αυτό το άρθρο θα σας μάθουμε πώς να διαλέγετε, να αποθηκεύετε και να κόβετε ένα αβοκάντο.


Όταν πάτε σε ένα κατάστημα και θέλετε να αγοράσετε ένα αβοκάντο, για να επιλέξετε το κατάλληλο, θα πρέπει να πατήσετε με τα δάχτυλά σας κοντά στην άκρη με το κοτσάνι.
Αν είναι τόσο μαλακό ωστε λίγο να πατιέται, είναι κατάλληλο. Αν είναι πολύ μαλακό, είναι μάλλον υπερβολικά ώριμο και καλύτερα να το αποφύγετε καθώς εσωτερικά μπορεί να το βρείτε μουχλιασμένο.
Όταν φτάσετε στο σπίτι, αν σας φαίνετε ότι είναι λίγο σκληρό τοποθετήστε το σε μία καφέ χάρτινη σακούλα στον πάγκο σας και ελέγχετε κάθε μέρα μέχρι να είναι έτοιμο, τόσο μαλακό όσο εσείς το θέλετε.


Όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε πρώτα αφαιρείτε αν υπάρχουν υπολλείματα κοτσανιού στη μία άκρη και κρατώντας το στο χέρι σας ξεκινήστε με το μαχαίρι και κόψτε το γύρω γύρω με αρχικό και τελικό σημείο το κοτσάνι.
Πιάνοντας με τα δύο χέρια και στρίβοντας λίγο το αβοκάντο, θα πρέπει να ανοίξει στα δύο, αφήνοντας το κουκούτσι στη μία πλευρά. Για να αφαιρέσετε εύκολα το κουκούτσι, αφήστε το μισό αβοκάντο (με το κουκούτσι στη μέση) "ανάσκελα" στην επιφάνεια κοπής σας και χτυπήστε το με το μαχαίρι μία φορά δυνατά ώστε το μαχαίρι να σφηνώσει στο κουκούτσι. Κρατώντας τη λαβή του μαχαιριού στρίψτε ελαφρώς και το κουκούτσι βγήκε!

 photo -Nourifusion herbalife

Μην το κάνετε κρατώντας το στο χέρι σας, για την αποφυγή ατυχήματος. Για να αφαιρέσετε τη σάρκα από τη φλούδα στη συνεχεια, απλά πάρτε το κομμάτι στο χέρι σας και με ένα κουτάλι απλά αφαιρέστε το κάνοντας γύρω γύρω μία κίνηση κοντά στη φλούδα. Θέλετε να φτάσετε όσο γίνεται κοντά στη φλούδα για να πάρετε τη μεγαλύτερη ποσότητα του φρούτου αλλά υπάρχει και ένας ακόμη λόγος για αυτό. Κοιτάζοντας το χρώμα του αβοκάντο θα παρατηρήσετε ότι εσωτερικά είναι πιο ανοιχτό ενώ προς τη φλούδα είναι πιο σκούρο.
Αυτό οφείλεται στη λουτεΐνη, ένα φυτοθρεπτικό στοιχείο, από το οποίο θέλουμε να πάρουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Herbalife Nourifusion
Μετά το αβοκάντο σας είναι έτοιμο να κοπεί, σε φέτες παράδειγμα, για να το βάλετε σε σαλάτες ή να προσθέσετε σε σάντουιτς. Να το βάλετε πάνω σε ένα ψητό ψάρι αν θέλετε. Αναφερόμαστε στο αβοκάντο σαν ένα υγιεινό λιπος και αυτό γιατί είναι και νοστιμότατο αλλά και ευέλικτο να συνδυαστεί με πολλές τροφές σε πολλούς συνδυασμούς.
Θα μπορουσατε για παράδειγμα, να το λιώσετε και να το απλώσετε σε ένα σάντουιτς αντί για μαγιονέζα, ή να φτιάξετε γκουακαμόλε, μία φανταστική σως που τρώμε με τσιπς, μπορεί όμως να δώσει υπέροχη γεύση και στα λαχανικά σας σα ντιπ ή dressing. Άλλη μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε μία ωραία τονοσαλάτα με αυτό, παίρνοντας τόνο από μία κονσέρβα (σε νερό προτιμότερο), προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά και ανακατεύοντας το λιωμένο αβοκάντο, ένα φανταστικό νοστιμότατο γεύμα! 
 
 
Ακολουθήστε μας στο Twitter , Facebook.
Protected by Copyscape Web Plagiarism Detection

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου