Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Η σεξουαλική διέγερση

-->
Η σεξουαλική διέγερση, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελείται από τέσσερα στάδια: ερωτική επιθυμία, κορύφωση διέγερσης, οργασμός και χαλάρωση. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας κατά τη διάρκειά τους. 
Στάδιο 1: ερωτική επιθυμία
Όταν η γυναίκα διεγείρεται, τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών της οργάνων αυξάνουν σε διάμετρο λόγω της αύξησης της ταχύτητας της ροής του αίματος. Αυτή η αυξημένη ροή στα τοιχώματα του κόλπου προκαλεί την έκκριση των λεγόμενων κολπικών υγρών, τα οποία λιπαίνουν τον κόλπο, αλλά και τη διόγκωση του αιδοίου. Οι παλμοί της καρδιάς καθώς και οι αναπνοές της γυναίκας αυξάνονται και παράλληλα η πίεση του αίματος ακολουθεί ανοδική πορεία. Επιπλέον, το στέρνο και ο λαιμός κοκκινίζουν καθώς τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται συνεχώς.
 
Στάδιο 2: κορύφωση διέγερσης
Η ροή του αίματος στην κάτω πλευρά του...
κόλπου φτάνει στο ανώτατο όριό της με αποτέλεσμα η περιοχή να διογκώνεται και να σκληραίνει (το σημείο αυτό του κόλπου πάλλεται ρυθμικά κατά τη διάρκεια του οργασμού). Επίσης το στήθος της γυναίκας διoγκώνεται, ενώ η ροή του αίματος στην περιοχή γύρω από τις θηλές μεγαλώνει, διεγείροντάς τες. Όσο πλησιάζει ο οργασμός, η κλειτορίδα «κρύβεται» πίσω από το ηβικό κόκκαλο και εξαφανίζεται. Η γυναίκα σε αυτό το στάδιο χρειάζεται ένα συνεχή ερεθισμό για να μπορέσει να φτάσει σε οργασμό. 
Στάδιο 3: οργασμός
Ο οργασμός είναι η έντονη και πολύ ευχάριστη για τη γυναίκα απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης που κορυφωνόταν σταδιακά στα προηγούμενα στάδια και χαρακτηρίζεται από συσπάσεις των μυών στην περιοχή που εμφανίζονται κάθε 0,8 δευτερόλεπτα.
 
Στάδιο 4: χαλάρωση
Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να νιώσουν έντονα τη φάση αυτή ύστερα από έναν οργασμό όπως οι άντρες και ενδέχεται, αν διεγερθούν ξανά, να φτάσουν και σε ένα δεύτερο. Σε αντίθεση με τον άντρα επίσης η φάση αυτή στη γυναίκα είναι αργή και σταδιακή, καθώς μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης χρειάζεται αρκετό χρόνο με συνέχιση των χαδιών και των ερωτικών παιχνιδιών από τον σύντροφό της ώστε να χαλαρώσει ομαλά.

Αντιγήρανση- Αθλητισμός-Διατροφή
www.fit-4-all.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου