Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ Η... ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ!

Καταδικάστηκε επιχείρηση στη Νότια Κορέα
Άσκηση διακρίσεων καταλόγισε η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Νόριας Κορέας σε επιχείρηση που έβαζε στους υπαλλήλους της... πρόστιμα εάν δεν κατόρθωναν να χάσουν βάρος.

Η Επιτροπή ερεύνησε την υπόθεση μετά την αγωγή που κατέθεσε ένας μηχανικός 31 ετών από μία εταιρεία ηλεκτρονικών, ο οποίος υποχρεώθηκε να αφήσει την εργασία του μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του, εξαιτίας των πιέσεων που του ασκούνταν σχετικά με τη φυσική του κατάσταση.
-->
Αμέσως μετά την προσληψή του, ο άνδρας αυτός εντάχθηκε σε μία ομάδα πέντε υπέρβαρων εργαζομένων, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν πρόγραμμα αδυνατίσματος με αθλητικές δραστηριότητες, υπό την επιτήρηση των προϊσταμένων τους.


Η επιχείρηση καταδικάσθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις 5 εκατ. γουόν (3.200 ευρώ).

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της επιχείρησης, οι υπάλληλοί της εγγράφονταν εθελοντικά στο πρόγραμμα αδυνατίσματος, όμως στα ηλεκτρονικά του μηνύματα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στηλίτευε τους απείθαρχους εργαζομένους, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά όσους δεν κατόρθωναν να αδυνατίσουν, τονίζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα επιφόρτιζαν τους επικεφαλής των τμημάτων να επιβλέπουν στενά τα προγράμματα αδυνατίσματος. Ζητούσαν επίσης από τους υπαλλήλους να καταθέσουν μία εν λευκώ επιστολή παραίτησης, η οποία ακολούθως ετίθετο εν ισχύι σε περίπτωση που δεν κατόρθωναν να χάσουν κάποια περιττά κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου